Idealne ciasto czekoladowe (bez miksera!)
Szczerze uwielbiam ciasta wypiekane z dodatkiem oleju. Wykorzystuję zawsze rzepakowy, bo jest neutralny w smaku. Masło zwykle jest akurat zbyt…
Najlepsze tiramisu (z whisky)
Nie wiem jak sytuacja wygląda u Was, ale ja w tym roku mam wrażenie, że ta zima jakaś dłuższa, że…
Wytrawne mini pączki
Zacznę od ludowej mądrości: nie wszystko złoto, co się świeci, a nie każdy pączek musi być słodki! :) Dziś przychodzę…
Makowiec japoński
Makowiec japoński to dla mnie ideał: miękkie, wilgotne, długo utrzymujące świeżość. A smak? Niebiański! Zupełnie jakby wyjadać łyżką najlepszy farsz…
Najlepsze ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe to jeden z moich ulubionych deserów. Wilgotne, treściwe, o lekko cynamonowym aromacie. Dla mojej rodziny to jedno z…
Zupa brokułowa krem
Przepis na kremową zupę brokułową. Nie ma chyba łatwiejszego sposobu na przekonanie dziecka (partnera:) do zjedzenia całej miski warzyw, niż…
Warzywne pasty do pieczywa
Przepis na warzywne pasty do kanapek. *Wpis sfinansowany z Funduszu Promocji Roślin Oleistych* Przepis - Wydrukuj przepis To dopiero początek…
Jogurtownik truskawkowy
Przyznam się bez bicia. To w zasadzie miał być sernik, ale nie miałam twarogu, wyszedł więc JOGURTOWNIK. Ale za to…