Przepisy
Agaty

Klopsiki w sosie koperkowym i Multicooker

Konkursy i Testy

Już w wakacje w mojej kuchni zagościł nowy sprzęt. Na tyle nowy, że oficjalnie zaprezentowany dopiero w tym miesiącu. Strzegłam go więc jak oka w głowie, co jakiś czas z dużą przyjemnością z niego korzystając. Mówię  tu o Multicookerze marki Philips, sprzęcie który pozwala w jednym urządzeniu upiec ciasto, usmażyć schabowego, a na koniec ugotować na parze łososia. Serio! :)

Super sprawa dla wszystkich zabieganych, którzy mają mało miejsca w kuchni. Bo to taka Zosia-samosia co sama wszystko do obiadu przygotuje (a potem podgrzeje, albo sama się w porze obiadu włączy).

Przygotowałam kilka przepisów do wypróbowania w Multicookerze, dziś prezentacja pierwszego. To klasyk, klopsy w śmietanowym sosie koperkowym, do niego gotowane na parze warzywa. Wszystko gotowe od razu, do mycia tylko jedno naczynie. To lubię!