Najbliższe warsztaty

*****

Ze słoika i lunchbox’a- czyli jedzenie do pracy i na piknik- 08.05.2017, godz. 17:00

sałatka-ziemniaczana-3

Bez różnicy, czy planujesz dzień w pracy czy wypad na majowy piknik- na warsztatach przygotujemy dania idealne do „zabrania ze sobą”. W menu:

  • sezonowa sałatka zamknięta w słoiku
  • domowa „zupka chińska” czyli ulubiony makaron na ciepło w zdrowej wersji
  • chlebki „naan” z pastami warzywnymi
  • zbożowe batoniki, na deser

Zapisy:
warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat
cena zajęć: 129 zł

***

Pastrami czyli uczta made in USA – data zajęć podana zostanie w najbliższych dniach

Zdjęcie użytkownika Pastrami Deli.

Pastrami to długo marynowany, wędzony mostek wołowy. Amerykańska klasyka, smak Nowego Yorku i kanapek wielkości Statuy Wolności!

Zapraszamy na warsztaty kulinarne z pastrami, których gospodarzem będzie Paweł Sacha twórca i współzałożyciel Pastrami Deli.

Warsztat przeznaczony jest dla wszystkich chętnych, niezależnie od poziomu zaawansowania w sztuce kulinarnej. Nowicjusze odkryją jak proste w przygotowaniu są dania z pastrami, natomiast osoby bardziej doświadczone będą miały świetną okazję, aby poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności.

Podczas warsztatów przygotujemy:

KANAPKA REUBEN – Wymyślona około 100 lat temu i jedna z najwspanialszych kanapek na świecie, w której pastrami idealnie komponuje się z sosem rosyjskim i serem żółtym.

PASTRAMI HASH- Hash, w języku angielskim oznacza siekać, mieszać oraz coś zbędnego, jednak w świecie kulinarnym oznacza danie z posiekanego mięsa, w tym przypadku pastrami, oraz warzyw dobranych według upodobań kucharza.
Potrawa idealna na każdą porę dnia.

BABA GANOUSH – Danie rodem z krajów arabskich jako doskonałe dopełnienie kulinarnej uczty. Pasta z bakłażana i pasty tahini zwanej również masłem sezamowym + chips z pastrami.

SERNIK NOWOJORSKI – zdradzimy nasz sekretny przepis na ulubiony sernik, dokładnie taki jaki serwujemy w Food&People by Pastrami Deli.

Oprócz wspólnego gotowania Paweł podzieli się z uczestnikami opowieściami i ciekawostkami na temat pastrami. Będzie to niepowtarzalna okazja, żeby nie tylko spróbować długo marynowanego i wędzonego mostka wołowego, ale także poznać jego długą i niezwykle ciekawą historię.

 

Zapisy:
warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat
cena zajęć: 160 zł

*****

 

Ulubione (
0
)
Kategorie