Przepisy
Agaty

Babka cytrynowo-lawendowa

Ciasta, Przepisy – blog kulinarny

Babka cytrynowo-lawendowa (1)

Do tej pory zdecydowanie częściej podziwiałam lawendę na grządce, niż talerzu. Bałam się, że jej silny aromat zdominuje „mydlanym” zapachem całe danie, które zyska tym samym bliższe odświeżaczowi powietrza niż deserowi. Jakże się myliłam!

Babka cytrynowo-lawendowa (3)

 

Dodane z umiarem fioletowe pączki ( u mnie, ze świetnie komponującą się skórką cytrynową) miło przełamują smak, dodają ciastu wyrafinowania i niespotykanego posmaku.

Babka cytrynowo-lawendowa (4)

Na koniec kilka zdjęć behind the scenes, w których Janek zdobywa szlify stylisty jedzenia … :)

Babka cytrynowo-lawendowa (9)

Babka cytrynowo-lawendowa (11)