Przepisy
Agaty

Bułeczki z grzybami i masłem czosnkowym

Boże Narodzenie, Pieczywo, Przepisy – blog kulinarny

Po pełen zestaw sprawdzonych przepisów na Święta zapraszam do mojego eBooka Pyszne Święta– to 16 słodkich i 16 wytrawnych przepisów (pona 80 stron treści!) na idealne Boże Narodzenie! Książka jest jest w formie pdf, w ciągu sekundy więc znajdzie się na Twoim telefonie czy komputerze! Do kupienia TUTAJ! Smacznej lektury!

***

Co roku staram się upiec na Wigilię jakiś rodzaj bułeczek lub chleba. W tym roku postawiłam na połączenie bułeczek z pasztecikami.

Przygotowałam „zrolowane” bułeczki nadziewane grzybowym farszem na bazie pieczarek i suszonych grzybów leśnych. Ich uzupełnieniem jest czosnkowe masełko, którym posmarowałam świeżo upieczone bułeczki.

Jeśli przygotujecie je wcześniej, pogrzejcie je przed podaniem w piekarniku i dopiero wtedy posmarujcie masełkiem, dzięki temu będą jak „nowe”- wilgotne i sprężyste.

Z podanych proporcji upieczecie ok. 20 roladek.