Przepisy
Agaty

Ciasto z patelni czyli gotowy w mgnieniu oka placek z owocami

Ciasta, Desery, Owoce, Przepisy – blog kulinarny

ciasto z żeliwnej patelni (3)

„Ciasto z patelni” brzmi trochę zagadkowo- to jednak bardzo wygodny sposób na szybkie przygotowanie deseru. Używamy patelni, którą można wstawić do piekarnika (najlepsza będzie żeliwna, dobrze się nagrzewa i skróca tym samym czas wypieku placka).

ciasto z żeliwnej patelni (4)

Samo ciasto to kwestia kilku minut i wymieszania łyżką wszystkich składników. Mikserom i dodatkowemu zmywaniu mówimy stanowcze NIE!:)

ciasto z żeliwnej patelni (6)

Dodatki mogą być w zasadzie dowolne, śliwki, morele, jabłka, gruszki, wiśnie- dodajcie, co tylko lubicie!

ciasto z żeliwnej patelni (5)

Proporcje na „patelnię” o średnicy ok. 20 cm

ciasto z żeliwnej patelni (8)