Przepisy
Agaty

Cytrynowy mus serniczkowy

Desery, Przepisy – blog kulinarny

Przekonywać mnie do deserów pachnących cytryną naprawdę nie trzeba, dlatego z tym większą przyjemnością ruszyłam do testowania (na podniebieniu swoim i zadowolonej  Rodziny;) dwóch nowych (naturalnych!) produktów marki Dr Oetker- cukru ze skórką cytrynową EKO z Włoch i naturalnego ekstraktu Cytryna z Sycylii (przecież już sama nazwa brzmi tak, że chce się ją zjeść!).

Do sedna jednak, oba produkty z przyjemnością wykorzystałam do przygotowania cytrynowego kremu, takiego lekkiego mini-serniczka o intensywnym cytrynowym aromacie.

Sam cukier ze skórką cytrynową stał się dodatkiem do „lemon curd” , ekstrakt zaś nadał siły cytrynowym nutom w serniczkowym kremie.

Jeśli macie więc ochotę na prawdziwe cytrynowy deser, kwintesencje cytryny w cytrynie- zapraszam na dzisiejszy przepis. Nie zawiedziecie się, to pewne! :)

Wszystko co dobre … :)