Przepisy
Agaty

Domowe jogurtowe lody z owocami i płatkami owsianymi
Desery, Owoce, Przepisy
Opis

jogurtowe lody kuchnia agaty (2)

 

Przygotowanie domowych lodów na patyku to istna bułka z masłem! Podstawą jest jogurt grecki i śmietanka, a reszta to już tylko kwestia naszej wyobraźni!

jogurtowe lody kuchnia agaty (3)

Do moich lodów wybrałam lekko kwaskowate maliny oraz trochę chrupiących zbóż: płatki owsiane, kaszę jaglaną (w formie ekspanowanych „dmuchanych” kuleczek- dostaniecie ją w większości marketów w dziale z płatkami śniadaniowymi) plus płatki migdałów. Wszystkie „suche” dodatki łączę ze słodkim syropem z agawy, daktylowym lub miodem, mają bardziej deserowy smak i nie nasiąkają mocno masą jogurtową.

jogurtowe lody kuchnia agaty (1)

 

Ilość otrzymanych z proporcji lodów zależy od wielkości foremek, jakich będziecie używać.

jogurtowe lody kuchnia agaty (5)