Przepisy
Agaty

Domowy marcepan w 2 minuty :)
Boże Narodzenie, Ciasta, Desery, Przepisy
Opis

Marcepan nieodmiennie kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Pachnący migdałami, miękki słodki. Zrobienie marcepanu w domu to kwestia dosłownie kilku minut i … kilku składników.

domowy marcepan kuchnia agaty

Zwróćcie uwagę, jakich migdałów używacie do jego przygotowania. Powinny być mielone jak najdrobniej, do tego bez skórek. Dzięki temu otrzymamy idealnie jasny marcepan.

Druga kwestia- dodatki. Użyłam do marcepanu masła, jeśli jednak zastąpicie go olejem kokosowym, otrzymacie wegańską wersję domowego marcepanu.

Gotowy marcepan oblejcie warstwą roztopionej czekolady: białej lub gorzkiej, do wyboru.

dodatkowe (1)

*****

Ten przepis pochodzi z mojego świątecznego e-booka, który możecie darmowo pobrać pod linkiem poniżej. To taka książeczka kucharska z przepisami na bożonarodzeniowe ciasta, ciasteczka i desery. Smacznej lektury! :)

IMG_1857

Książeczkę znajdziecie pod TYM linkiem (klik)

1