Przepisy
Agaty

Domowy marcepan w 2 minuty :)

Boże Narodzenie, Ciasta, Desery, Przepisy – blog kulinarny

Po pełen zestaw sprawdzonych przepisów na Święta zapraszam do mojego eBooka Pyszne Święta– to 16 słodkich i 16 wytrawnych przepisów (pona 80 stron treści!) na idealne Boże Narodzenie! Książka jest jest w formie pdf, w ciągu sekundy więc znajdzie się na Twoim telefonie czy komputerze! Do kupienia TUTAJ! Smacznej lektury!

***

Marcepan nieodmiennie kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Pachnący migdałami, miękki słodki. Zrobienie marcepanu w domu to kwestia dosłownie kilku minut i … kilku składników.

domowy marcepan kuchnia agaty

Zwróćcie uwagę, jakich migdałów używacie do jego przygotowania. Powinny być mielone jak najdrobniej, do tego bez skórek. Dzięki temu otrzymamy idealnie jasny marcepan.

Druga kwestia- dodatki. Użyłam do marcepanu masła, jeśli jednak zastąpicie go olejem kokosowym, otrzymacie wegańską wersję domowego marcepanu.

Gotowy marcepan oblejcie warstwą roztopionej czekolady: białej lub gorzkiej, do wyboru.

dodatkowe (1)