Przepisy
Agaty

Greckie placuszki z cukinii i fety
Kuchnie świata, Naleśniki & placuszki, Przepisy, Vege, Warzywa
Opis

Mam słabość do wszelkich placków. Te z cukinii należą do moich ulubionych. Są bardzo delikatne, sekretem, by po usmażeniu pozostały zwarte i chrupiące jest dokładne (nawet kilkukrotne) odciśnięcie potartych już warzyw z nadmiaru płynu, najlepiej zrobić to po prostu dłońmi, mocno ściskając cukinię.

greckie placuszki z cukinii i fety (2)

Moje placuszki podałam z idealnie tu pasującym sosem tzatziki (na który przepis znajdziecie TU).

greckie placuszki z cukinii i fety (6)

Do czasu podania, już usmażone placki, możecie ułożyć na blaszce i trzymać je w nagrzanym do 150 oC piekarniku.

greckie placuszki z cukinii i fety (4)

Proporcje na ok. 12 placuszków.