Przepisy
Agaty

Idealne chrupiące gofry

Ciasta, Desery, Naleśniki & placuszki, Przepisy – blog kulinarny

Już jakiś czas temu (przygotowując przepis na wytrawne gofry z cheddarem i boczkiem- LINK TU) zdradziłam Wam mój sposób na uzyskanie idealnie chrupiących gofrów. Tym magicznym trikiem jest połączenie klasycznie używanej do wypieku gofrów mąki pszennej z … mąką z ciecierzycy. To właśnie ta druga sprawia, że przygotujecie gofry idealne, chrupkie jak marzenie!

 

Drugim elementem, który pozwoli na przygotowanie gofrów niczym na wakacjach nad morzem  jest posiadanie gofrownicy o wysokiej mocy, kupcie więc taką, która ma jak najwięcej [W]- watów ;) I już, goframi idealnymi od teraz cieszyć się możecie codziennie!

Z podanych proporcji uzyskacie ok. 1 litra surowego ciasta, ilość otrzymanych gofrów zależy jednak oczywiście od rodzaju gofrownicy jakiej używacie.