Przepisy
Agaty

Makaroniki z kremem czekoladowym

Ciasteczka, Czekolada, Desery, Przepisy – blog kulinarny

makaroniki (1)

Biłam pianę, starałam się, piekłam i przeklinałam. Tak w skrócie wyglądają moje dotychczasowe doświadczenia z makaronikami. Te małe migdałowe bezy przekładane kremem spędzały mi sen z powiek. Uwzięłam się. I swego dopięłam!

makaroniki (2)

Kiedy zobaczyłam w piekarniku te równe kopułki upieczonych ciasteczek, łzy szczęścia zaszkliły się w moich oczach. Fakt, może trochę koloryzuję, ale naprawdę ucieszył mnie ten mały kulinarny sukces.

makaroniki (6)

Przyczynił się do niego znakomity film instruktażowy, jaki znalazłam  w czeluściach internetu. Polecam, naprawdę pokazuje „jak to się robi”. Tu LINK.

makaroniki (5)

Proporcje na ok. 20 makaroników (czyli 40 krążków).