Przepisy
Agaty

Mini pavlova czyli bezy ze śmietanką i malinami

Desery, Owoce, Przepisy – blog kulinarny

Mam małą słabość do bez, choć nie bez zastrzeżeń. Bo moja beza nie może być sucha, ma mieć rozkosznie ciągnące wnętrze, a podana być z kwaskowatymi dodatkami. Słodyczy niby nigdy za dużo, jednak w przypadku bez łatwo o przesadę.

beza z malinami (4)

 

Dlatego też moje „mini torciki pavlovej” podaję z niesłodzoną (bądź posłodzoną tylko odrobinę) śmietanką i kwaskowatymi malinami. Ten zestaw zawsze się sprawdza!

beza z malinami

Dodatki najlepiej nakładać przed samym podaniem, żeby nie ucierpiała kruchość bezowej skorupki.

beza z malinami (6)

Uważajcie też na mieszanie śmietanki z malinami. Wystarczy kilka ruchów łyżką/szpatułką. Nie ma powstać jednorodna masa, a krem w widocznym podziałem n biel i czerwień.

beza z malinami (5)

Proporcje na ok. 10 sztuk.

beza z malinami (1)