Przepisy
Agaty

Najlepsze babeczki migdałowe

Ciasta, Desery, Muffiny & babeczki, Przepisy – blog kulinarny

babeczki migdałowe kuchnia agaty (1)

Jak w tytule, to ą najlepsze babeczki migdałowe, jakie w życiu jedliście! Co więcej, ich przygotowanie to bułka z masłem! Mieszasz składniki w miseczce, ciasto na moment trafia do lodówki, a potem już tyko piekarnik. I gotowe!

babeczki migdałowe kuchnia agaty (2)

Babeczki są niezwykle aromatyczne i wilgotne, możecie się nimi cieszyć przez 3-4 dni i ciągle pozostaną świeże! Z ciekawostek dodam jeszcze, że upieczone są na bazie białek (bez dodatku żółtek). Jeśli więc macie zapas kilku białek po wypieku drożdżowego, to świetna metoda, aby je smakowicie wykorzystać!

babeczki migdałowe kuchnia agaty (3)

Z podanych proporcji upieczecie ok. 6 babeczek.

babeczki migdałowe kuchnia agaty (4)