Przepisy
Agaty

Paella z krewetkami

Konkursy i Testy, Kuchnie świata, Przepisy – blog kulinarny, Ryby & owoce morza

paella-bulion-krakus-3

Kiedy marka Krakus zaproponowała mi współpracę i promowanie ich nowego produktu- koncentratu bulionu- naprawdę się ucieszyłam. Choć brzmi to może mało wiarygodnie, to najprawdziwsza prawda! :)

paella-bulion-krakus-2

Bo naprawdę tak jest, że gdy pod ręką w kuchni mamy dobry bulion, granicą staje się tylko nasza wyobraźnia i, bądźmy szczerzy, zawartość lodówki. Risotto, ulubiona zupa, dobry sos do zrazów, a może paella? Możemy wszystko! Przy okazji, nie oszukujmy się, nie zawsze mamy czas na dlugie gotowanie wywaru. Wtedy nadchodzi Krakus, z pomocą!

paella-bulion-krakus-6

Koncentraty bulionu są niezwykle łatwe w użyciu- wystarczy połączyć z gorącą wodą i możemy przejść do gotowania! Co więcej mnie do nich przekonuje? Skład: przeciery warzywne, barwnikiem jest karmel, a do tego żadnych zagęstników, konserwantów czy glutaminianu. Pozostaje przejść do gotowania!

 

paella-bulion-krakus-8

Dziś w menu paella, w prostej, domowej wersji, do przygotowania z tego, co akurat mamy pod ręką -w mojej zamrażarce znalazły się krewetki, do tego dobry ryż, chlust wina i (naturalnie!) bulion. 20 minut później  na obiad trafia obiad jak marzenie!

paella-bulion-krakus-5