Przepisy
Agaty

Warzywno-makaronowe babeczki piknikowe
Konkursy i Testy, Makarony, Muffiny & babeczki, Przekąski, Przepisy, Vege
Opis

Uwielbiam dania „2 w 1”, to znaczy takie, które wspaniale smakują jeszcze gorące, wyciągnięte prosto z pieca, ale równie smaczne są w lunchboxie, czy na pikniku, kiedy następnego dnia zabieram je ze sobą na przekąskę w parku.

muffiny makaronowe hilcona kuchnia agaty (8)

Takie właśnie są moje warzywno- makaronowe muffiny. Co więcej, ich skład może być w zasadzie dowolny. Wystarczy dobrej jakości makaron jajeczny i warzywa- cukinia, brokuł, kalafior, cebula, papryka, pomidory- ogranicza nas tylko zaopatrzenie lodówki :)

muffiny makaronowe hilcona kuchnia agaty (1)

Do upieczenia moich wytrawnych muffinek wykorzystałam świeży makaron (przez Włochów nazywany „pasta fresca„) Hilcona. I tu pierwsze zdziwienie. To marka z  … Liechtensteinu (policzcie proszę szybko, ile firm z tego kraju potraficie wymienić :), specjalizująca się w produkcji  makaronów, sosów i dań warzywnych (kalafiorowe kotleciki od nich skradły moje serce!).

 

muffiny makaronowe hilcona kuchnia agaty (7)

Składy produktów wręcz doskonałe, dbałość o ekologię wpisana w politykę firmy, smak niczym  spod ręki włoskiej mammy. Fettuccine, jakich użyłam do przygotowania wege „babeczek” sprawdziło się doskonale!

muffiny makaronowe hilcona kuchnia agaty (5)

Ps. Na stronie Hilcona trwa konkurs. Do wygrania bajeczny weekend w Rzymie! Klikajcie, wysyłajcie zgłoszenia, wygrywajcie!

muffiny makaronowe hilcona kuchnia agaty (4)