Przepisy
Agaty

Wielkanocne jajka – świąteczne, ekspresowe kokosanki
Ciasteczka, Desery, Przepisy, Święta
Opis

To pomysł na błyskawiczny deser wielkanocny. Tylko mieszasz składniki, kwadrans w piekarniku i od razu cieszyć się możesz intensywnymi w smaku, lekkimi kokosankami.

wielkanocne kokosanki kuchnia agaty (4)

Do ich przygotowania użyłam silikonowych foremek w kształcie jajeczek, ale możecie formować te „ciasteczka” dłońmi lub przygotować większe porcje przy pomocy np. łyżki- gałkownicy do lodów.

wielkanocne kokosanki kuchnia agaty (2) wielkanocne kokosanki kuchnia agaty (3)

Wierzch jajeczek-kokosanek ozdobiłam gorzką czekoladą- jej smak świetnie komponuje się ze słodyczą kokosa!

wielkanocne kokosanki kuchnia agaty (5)

Z proporcji upiekłam 14 małych kokosanek, ilość zależy jednak od tego, jak duże „jajeczka” przygotujecie.

wielkanocne kokosanki kuchnia agaty (1)