Przepisy
Agaty

Warsztaty Kuchni Agaty

Różności

DSC_1063

Jak już wiecie, lub nie, od listopada zeszłego roku roku prowadzę warsztaty. W mojej kuchni, już od pół roku, możecie siekać, mieszać, zagniatać, brudzić, piec i gotować. Spotykamy się w gronie cudownych osób, które przy wspólnym stole już po godzinie plotkują niczym starzy znajomi, a przecież dopiero co się poznali, ubrali fartuchy i zamienili ze sobą pierwsze słowa.

DSC_0916 (3)

Bo ludzie, którzy mają ochotę nauczyć się w kuchni czegoś nowego, mają ochotę wyjść i się spotkać z innymi pasjonatami włoskiej pasty czy ciasta filo, są zawsze (!) cudowni, otwarci i przyjacielscy. Kuchnia przyciąga dobrych ludzi, o czym przekonuję się w trakcie wszystkich spotkań.

DSC_0753

DSC_1362 (2)

Te 6 miesięcy to dla mnie czas ciężkiej pracy, ale i wielkiej satysfakcji- z uśmiechów, pełnych brzuchów i relacji, co kto ugotował, co komu smakowało, na co kto ma ochotę. Bo gotowanie (szczególnie to wspólne) wciąga, sprawia, że chce się więcej, że przestaje już wystarczać umiejętność ugotowania jajka- od razu chce się piec suflet!

DSC_0949

Zapraszam więc serdecznie w skromne progi Warsztatów Kuchni Agaty, spotkajmy się, pogotujmy o pośmiejmy nad drożdżowym lub stekiem, bo tu … nawet ziemniaki mamy wyjątkowe !

DSC_1348 (3)