Warsztaty
kuchni Agaty

Warsztatowa kuchnia pozwala nauczyć się tak podstaw gotowania, jak i doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Szeroki zakres tematyczny zajęć dostosowujemy na bieżąco do potrzeb uczestników.
Szkolenia w wąskiej grupie pasjonatów kulinarnych pozwalają w oryginalny, i wyjątkowo przy tym przyjemny, sposób spędzić wolny czas. Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy.
Gustownie urządzone wnętrze sprawdza się doskonale jako tło do spotkań tematycznych takich jak wieczory panieńskie, przyjęcia dla dzieci czy baby shower.

Gotowanie na żywo i pokazy kulinarne to niecodzienna okazja uczestniczenia w procesie powstawania dania, od samych jego podstaw. „Podglądanie” kucharza przy pracy, obserwacja wszystkiego co dzieje się na patelni i w rondlach, poznawanie kuchennych sztuczek, to wszystko możliwe jest dzięki organizowanym w Warsztatach Kuchni Agaty pokazach „live cookingu”, zwieńczonych degustacją przygotowanych na Państwa oczach, wyjątkowych potraw.

Private dining jest pomysłem na niezapomniane spotkanie w gronie najbliższych, spędzenie wyjątkowych chwil przy doskonałym posiłku, w niepowtarzalnej oprawie. Wspólnie ustalimy menu, plan spotkania, jego szczegóły. Całą organizację bierzemy na swoje barki. Obsługa kelnerska, oryginalna aranżacja stołów, detale sprawiające, że będzie to niepowtarzalne spotkanie przy wyjątkowym posiłku- oto kwintesencja pomysłu na stworzenie wymarzonej oprawy na Państwa małym przyjęciu.

Spotkania urodzinowe dla dzieci i dorosłych pozwalają na uczczenie tego wyjątkowego dnia w gronie przyjaciół, przy wybranym menu. Dysponujemy osobną salą, przeznaczoną wyłącznie dla dzieci. Każde spotkanie ma ustalony harmonogram, czas na prezenty i odśpiewanie „Sto lat”:)

Spotkania dla pracowników – przestrzeń Warsztatów pozwala w mniej oficjalnej, niż ta biurowa czy restauracyjna, atmosferze zorganizować spotkania w formie warsztatów kulinarnych, służbowych obiadów i kolacji, pokazu kulinarnego lub kameralnej imprezy firmowej.

***

Na warsztaty prosimy wziąć ze sobą tylko dobre chęci. Fartuchy, składniki, ostre noże i inne narzędzia- już na Państwa czekają!

Najbliższe
Warsztaty

Pachnące egotycznymi przyprawami warsztaty kuchni arabskiej znowu zawitają do Bydgoszczy!

Tym razem Samar Khanafer, w połowie Polka, w połowie Libanka, blogerka (blogsamar.com), uczestniczka programu MasterChef, której umiejętności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. zaproponuje nam dwa menu:

grupa I- 04.11. (sobota) , godz. 10:00

Bliskowschodnie królestwo przystawek
hummus, mutabbal, sałatka z ciecierzycy i bakłażanów, tatar po libańsku, kofta, smażone bakłażany, falafel z sosem tahinowym, kurczak w za’atarze


grupa II- 04.11. (sobota), godz. 16:00

Bliskowschodnia kolacja 
hummus, babaghanoush, pieczona wołowina z bakłażanem i granatem podana na puree czosnkowym, pieczone marchewki w kuminie, pieczony kalafior w sosie tahinowym, krem chałwowy z ciasteczkami sezamowymi

grupa III- 05.11. (niedziela) godz. 10:00

Bliskowschodnia kolacja 
hummus, babaghanoush, pieczona wołowina z bakłażanem i granatem podana na puree czosnkowym, pieczone marchewki w kuminie, pieczony kalafior w sosie tahinowym, krem chałwowy z ciasteczkami sezamowymi
***
Przy zapisywaniu proszę o podawanie grupy, do której chce się dołączyć.

 

 

 

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 179 zł

27.10.2017, godz. 17:00 (piątek), godz. 17:00  –  Halloween !!!

Koniec października? To musi być Halloween! A jak Halloween, to koniecznie z dynia w roli głównej!

Na zajęciach przygotujemy:

  • dyniową zupę z niespodzianką
  • dyniową carbonarę czyli wariację nt. klasycznej włoskiej pasty
  • dyniowe babeczki ze strasznym kremem ;)))

Zapraszamy !

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 159

Partnerzy

Ulubione (
0
)
Kategorie