Warsztaty
kuchni Agaty

Warsztatowa kuchnia pozwala nauczyć się tak podstaw gotowania, jak i doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Szeroki zakres tematyczny zajęć dostosowujemy na bieżąco do potrzeb uczestników.
Szkolenia w wąskiej grupie pasjonatów kulinarnych pozwalają w oryginalny, i wyjątkowo przy tym przyjemny, sposób spędzić wolny czas. Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy.
Gustownie urządzone wnętrze sprawdza się doskonale jako tło do spotkań tematycznych takich jak wieczory panieńskie, przyjęcia dla dzieci czy baby shower.

Gotowanie na żywo i pokazy kulinarne to niecodzienna okazja uczestniczenia w procesie powstawania dania, od samych jego podstaw. „Podglądanie” kucharza przy pracy, obserwacja wszystkiego co dzieje się na patelni i w rondlach, poznawanie kuchennych sztuczek, to wszystko możliwe jest dzięki organizowanym w Warsztatach Kuchni Agaty pokazach „live cookingu”, zwieńczonych degustacją przygotowanych na Państwa oczach, wyjątkowych potraw.

Private dining jest pomysłem na niezapomniane spotkanie w gronie najbliższych, spędzenie wyjątkowych chwil przy doskonałym posiłku, w niepowtarzalnej oprawie. Wspólnie ustalimy menu, plan spotkania, jego szczegóły. Całą organizację bierzemy na swoje barki. Obsługa kelnerska, oryginalna aranżacja stołów, detale sprawiające, że będzie to niepowtarzalne spotkanie przy wyjątkowym posiłku- oto kwintesencja pomysłu na stworzenie wymarzonej oprawy na Państwa małym przyjęciu.

Spotkania urodzinowe dla dzieci i dorosłych pozwalają na uczczenie tego wyjątkowego dnia w gronie przyjaciół, przy wybranym menu. Dysponujemy osobną salą, przeznaczoną wyłącznie dla dzieci. Każde spotkanie ma ustalony harmonogram, czas na prezenty i odśpiewanie „Sto lat”:)

Spotkania dla pracowników – przestrzeń Warsztatów pozwala w mniej oficjalnej, niż ta biurowa czy restauracyjna, atmosferze zorganizować spotkania w formie warsztatów kulinarnych, służbowych obiadów i kolacji, pokazu kulinarnego lub kameralnej imprezy firmowej.

***

Na warsztaty prosimy wziąć ze sobą tylko dobre chęci. Fartuchy, składniki, ostre noże i inne narzędzia- już na Państwa czekają!

Najbliższe
Warsztaty

Obiad na szybko- 01.02.2018 (czwartek), godz. 17:00

*****

Bo to nie sztuka spędzać dużo czasu w kuchni! Na warsztatach przygotujemy dania, które pozwolą, by obiad w tempie błyskawicy pojawił się na stole!

W menu:

  • pierś kurczaka faszerowana we włoskim stylu
  • zupa-krem z buraków z jabłkami
  • stir fry z warzywami
  • szybkie ciasteczka z ananasem

*****

koszt: 149 zł/os

czas trwania: 3/4 godziny

zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 149 zł

Dzień Babci i Dziadka- 20.01.2018 (sobota), godz. 11:00

*****

Z okazji Dnia Babci i Dziadka zapraszam na spotkanie,  w trakcie którego przy kuchennym stole staną obok siebie dzieci i dziadkowie! W spotkaniu biorą udział duety babcia/dziadek + wnuczka/wnuczek ( w wieku 6-9 lat).

W menu:

  • włoskie pierożki calzone (wariacja nt. pizzy)
  • mus czekoladowy z polewą … czekoladową :)

*****

koszt: 99 zł/para

czas trwania: ok. 2 godziny

zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 99 zł /para

We włoskim stylu- 19.01.2018 (piątek), godz. 17:00

*****

W kontrze do szarugi za oknem przenieśmy się do słonecznej Italii, zapraszam więc na ucztę we włoskim stylu!

W menu:

  • parmigiana (zapiekanka z bakłażanem)
  • pikantne risotto z pomidorami i czerwonym winem
  • karmelowy pudding „budino” z whisky

*****

koszt: 149 zł/os

czas trwania: 3/4 godziny

zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 149 zł

Zdobienie masą cukrową- pokrywanie tortu i ozdoby – 26.01.2018  (piątek, godz. 17:00)


Warsztaty ze zdobienia wypieków masą cukrową, w stylu angielskim poprowadzi JOWITA WOSZCZYŃSKA,
złota medalistka Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów,
medalistka rozgrywanych w w zeszłym miesiącu w Mediolanie Mistrzostwach Świata w Dekorowaniu Tortów,
twórczyni zapierającego dech w piersiach weselnego tortu Agnieszki Radwańskiej!

Jowita pokaże:

– jak pokryć ciasto/tort masą cukrowej

-jak wykonać kwiaty z masy cukrowej
– jak pracować z masą cukrową
– jakich narzędzi używać do pracy przy ozdabianiu wypieków
– jak koloryzować masę

Wykonamy też kwiaty z masy cukrowej, ozdoby na tort.

… i odpowie na każde pytanie o dekorację słodkości!

Na warsztatach zapewniamy materiały i niezbędne do ozdabiania wypieków narzędzia.

Uwaga! Pracujemy na prawdziwych tortach i kremie russel.

****
cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
czas trwania: ok. 3-4 godzin

 

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 169 zł

Partnerzy

Ulubione (
0
)
Kategorie