Warsztaty
kuchni Agaty

Warsztatowa kuchnia pozwala nauczyć się tak podstaw gotowania, jak i doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Szeroki zakres tematyczny zajęć dostosowujemy na bieżąco do potrzeb uczestników.
Szkolenia w wąskiej grupie pasjonatów kulinarnych pozwalają w oryginalny, i wyjątkowo przy tym przyjemny, sposób spędzić wolny czas. Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy.
Gustownie urządzone wnętrze sprawdza się doskonale jako tło do spotkań tematycznych takich jak wieczory panieńskie, przyjęcia dla dzieci czy baby shower.

Gotowanie na żywo i pokazy kulinarne to niecodzienna okazja uczestniczenia w procesie powstawania dania, od samych jego podstaw. „Podglądanie” kucharza przy pracy, obserwacja wszystkiego co dzieje się na patelni i w rondlach, poznawanie kuchennych sztuczek, to wszystko możliwe jest dzięki organizowanym w Warsztatach Kuchni Agaty pokazach „live cookingu”, zwieńczonych degustacją przygotowanych na Państwa oczach, wyjątkowych potraw.

Private dining jest pomysłem na niezapomniane spotkanie w gronie najbliższych, spędzenie wyjątkowych chwil przy doskonałym posiłku, w niepowtarzalnej oprawie. Wspólnie ustalimy menu, plan spotkania, jego szczegóły. Całą organizację bierzemy na swoje barki. Obsługa kelnerska, oryginalna aranżacja stołów, detale sprawiające, że będzie to niepowtarzalne spotkanie przy wyjątkowym posiłku- oto kwintesencja pomysłu na stworzenie wymarzonej oprawy na Państwa małym przyjęciu.

Spotkania urodzinowe dla dzieci i dorosłych pozwalają na uczczenie tego wyjątkowego dnia w gronie przyjaciół, przy wybranym menu. Dysponujemy osobną salą, przeznaczoną wyłącznie dla dzieci. Każde spotkanie ma ustalony harmonogram, czas na prezenty i odśpiewanie „Sto lat”:)

Spotkania dla pracowników – przestrzeń Warsztatów pozwala w mniej oficjalnej, niż ta biurowa czy restauracyjna, atmosferze zorganizować spotkania w formie warsztatów kulinarnych, służbowych obiadów i kolacji, pokazu kulinarnego lub kameralnej imprezy firmowej.

***

Na warsztaty prosimy wziąć ze sobą tylko dobre chęci. Fartuchy, składniki, ostre noże i inne narzędzia- już na Państwa czekają!

Najbliższe
Warsztaty

Zimowa kuchnia roślinna (nie tylko) na Walentynki  – 09.02.2019 (sobota) godz. 15 :00
 

Zimowa (pyszna!) kuchnia roślinna (nie tylko) na Walentynki …. istnieje!

Zapraszam na WARSZTATY KULINARNE z Iną Rybarczyk, twórczynią roślinnego bloga kulinarnego True Taste Hunters oraz autorką książki „Łowcy smaków”.

Ina pokaże Wam, że roślinne, bezglutenowe potrawy są w zasięgu w Waszych możliwości kulinarnych i zachwycą nie tylko Ukochanego (ą) na Walentynki!

To, co zdrowe może być pyszne!

Warsztaty dla każdego, kto chce polepszyć jakość życia poprzez jedzenie i podarować swojej rodzinie zdrowie na talerzu.

 

A CO W PLANACH ?

 

Różowy chlebek jaglany z korzenną pastą z pieczonej marchewki i słonecznika

Ziemniaki w marokańskim stylu

Pizza z komosy ryżowej z roślinną śmietaną, bazylią i burakami

Pieczone kotlety z zielonej soczewicy, słonecznika i orzechowym sosem

Bataty z soczewicą, boczniakami i jarmużem

Kopytka z batatów ze smażoną szałwią i roślinnym parmezanem

Kokosowe ciasteczka z komosy ryżowej z rodzynkami

 

 

Wszystkie przepisy nie zawierają glutenu, nabiału i rafinowanego cukru.
_______________________________________

cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.
Zdrowe słodycze (nie tylko) na Walentynki  – 09.02.2019 (sobota) godz. 10 :00
 

Zdrowe słodycze (nie tylko) na Walentynki …. istnieją! I można bardzo łatwo wykonać je w domu!

Zapraszam na WARSZTATY KULINARNE z Iną Rybarczyk, twórczynią roślinnego bloga kulinarnego True Taste Hunters oraz autorką książki „Łowcy smaków”.

Ina pokaże Wam, że roślinne, bezglutenowe i bez dodatku rafinowanego cukru wypieki są w zasięgu w Waszych możliwości kulinarnych.

Co więcej, że takie słodkości są nie tylko zdrowe, ale i pyszne!

Warsztaty dla każdego, kto chce polepszyć jakość życia poprzez jedzenie i podarować swojej rodzinie zdrowie na talerzu.

 

A CO W PLANACH ?

 

Gallete z gruszkami i masłem orzechowym

Brownie z ciecierzycy z musem bazyliowo-miętowym i truskawkowym pudrem

Wilgotne ciasto bananowe / Mocno czekoladowe ciasto z buraka pod różową chmurką (Nie wiem, czy dać coś z czekoladą czy już za dużo?)

Orzechowa tarta z ciecierzycy z bananem i czekoladą

Korzenne trufle czekoladowe z awokado

Kokosowe ciasteczka z suszoną śliwką i pomarańczą

Ciasteczka bez pieczenia z czekoladą i poppingiem gryczanym

Daktyle z masłem orzechowym i gorzką czekoladą

 

 

Wszystkie przepisy nie zawierają glutenu, nabiału i rafinowanego cukru.
_______________________________________

cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.

Pachnące egotycznymi przyprawami warsztaty kuchni arabskiej ponownie zawitają do Bydgoszczy!

24 (sobota) oraz 25 (niedziela) .11. 2018

******

Tym razem Samar Khanafer, w połowie Polka, w połowie Libanka, blogerka (blogsamar.com), uczestniczka programu MasterChef, której umiejętności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. zaproponuje nam aż 3 menu:

grupa I
sobota 24.11 godz. 10:00 – Klasyki Bliskiego Wschodu 
hummus – pasta z ciecierzycy,
muahmmara – pasta z pieczonej papryki,
baba ghanoush/ mutabbal – pasta z bakłażanów,
tabbouleh – sałatka z natki pietruszki,
kibbeh nayeh – tatar po libańsku,
kibbeh – smażone przystawka z mięsa,
bamieh – zupa z okry,
zapiekana kafta – zapiekanka z wołowiny i natki pietruszki,
cygarteki z ciasta filo z ashtą i syropem z wody z kwiatów pomarańczy i wody różanej
___
grupa II
sobota 24.11, godz. 16:00- Współczesna Kuchnia Bliskowschodnia
(zapowiedź premiery nowej książki „Szafran, mięta i kardamon”)
harissa – ostra pasta z papryki,
dukkah – mieszanka przypraw,
zupa krem z marchwi, z harissą i pieczoną ciecierzycą,
pasta z pieczarek,
hummus,
pasta z pieczonego bakłażana i papryki,
gratin ze słodkich ziemniaków z pistacjowym dukkah,
sałatka z buraka, ciecierzycy i soczewicy,
kafta rybna,
kafta z kurczaka,
deser: placuszki z wodą z kwiatów pomarańczy i kardamonem
___
grupa III
niedziela 25.11 godz. 10:00- Wege Bliski Wschód
hummus – pasta z ciecierzycy,
muahmmara – pasta z pieczonej papryki,
baba ghanoush/ mutabbal – pasta z bakłażanów,
tabbouleh – sałatka z natki pietruszki,
falafel z sosem tahini – kulki z ciecierzycy z sosem sezamowym
szybki krem z czerwonej soczewicy z harissą,
gulasz z zielonej fasolki z ryżem po arabsku,
ciasteczka ma’amoul z daktylami.
_______________________________________
cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl (proszę o podanie w mailu grupy, na jaką chcecie się Państwo zapisać)
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.

Partnerzy

Ulubione (
0
)
Kategorie