Warsztaty
kuchni Agaty

Warsztatowa kuchnia pozwala nauczyć się tak podstaw gotowania, jak i doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Szeroki zakres tematyczny zajęć dostosowujemy na bieżąco do potrzeb uczestników.
Szkolenia w wąskiej grupie pasjonatów kulinarnych pozwalają w oryginalny, i wyjątkowo przy tym przyjemny, sposób spędzić wolny czas. Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy.
Gustownie urządzone wnętrze sprawdza się doskonale jako tło do spotkań tematycznych takich jak wieczory panieńskie, przyjęcia dla dzieci czy baby shower.

Gotowanie na żywo i pokazy kulinarne to niecodzienna okazja uczestniczenia w procesie powstawania dania, od samych jego podstaw. „Podglądanie” kucharza przy pracy, obserwacja wszystkiego co dzieje się na patelni i w rondlach, poznawanie kuchennych sztuczek, to wszystko możliwe jest dzięki organizowanym w Warsztatach Kuchni Agaty pokazach „live cookingu”, zwieńczonych degustacją przygotowanych na Państwa oczach, wyjątkowych potraw.

Private dining jest pomysłem na niezapomniane spotkanie w gronie najbliższych, spędzenie wyjątkowych chwil przy doskonałym posiłku, w niepowtarzalnej oprawie. Wspólnie ustalimy menu, plan spotkania, jego szczegóły. Całą organizację bierzemy na swoje barki. Obsługa kelnerska, oryginalna aranżacja stołów, detale sprawiające, że będzie to niepowtarzalne spotkanie przy wyjątkowym posiłku- oto kwintesencja pomysłu na stworzenie wymarzonej oprawy na Państwa małym przyjęciu.

Spotkania urodzinowe dla dzieci i dorosłych pozwalają na uczczenie tego wyjątkowego dnia w gronie przyjaciół, przy wybranym menu. Dysponujemy osobną salą, przeznaczoną wyłącznie dla dzieci. Każde spotkanie ma ustalony harmonogram, czas na prezenty i odśpiewanie „Sto lat”:)

Spotkania dla pracowników – przestrzeń Warsztatów pozwala w mniej oficjalnej, niż ta biurowa czy restauracyjna, atmosferze zorganizować spotkania w formie warsztatów kulinarnych, służbowych obiadów i kolacji, pokazu kulinarnego lub kameralnej imprezy firmowej.

***

Na warsztaty prosimy wziąć ze sobą tylko dobre chęci. Fartuchy, składniki, ostre noże i inne narzędzia- już na Państwa czekają!

Najbliższe
Warsztaty

ZIEMNIAK/KARTOFEL/PYRA

Czy naprawdę wiemy o nim wszystko?

Czy jest zdrowy?

Ile ma odmian, typów kulinarnych i jak precyzyjnie dobrać je do konkretnej potrawy?

31 marca 2019 (niedziela) godz. 10:00

******

Obierzemy / zetrzemy / ugotujemy / usmażymy /
Spróbujemy kilku odmian i rozgryziemy tajemnice „jabłka ziemi”, jak mówią na niego Francuzi.

Przełamiemy stereotyp, że ziemniaki to tylko puree i frytki!

Przygotujemy:

– kluseczki z deseczki z twarogiem i boczkiem

– mazowieckie szlachcice

– sałatkę ziemniaczaną
w dwóch wersjach

– sasznie z twarogiem i ziołami

– podlaskie kartacze

– na deser usmażymy ziemniaczane pączki i zrobimy trufle

 

 

******

 

 

Wyjątkowe warsztaty poprowadzi Joanna Jakubiuk– Podlasianka, szefowa kuchni, aktywistka kulinarna. Wytropi najlepsze produkty regionalne nawet w najdalszych zakątkach kraju. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie. Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka kilka konkursów kulinarnych w tym najbardziej dla niej ważnych – Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. O sobie mówi niewiele, zdecydowanie woli wspólne gotowanie, jedzenie i kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Zbiera książki kucharskie i …wałki do ciasta. W 2018 roku wydała swoją książkę kucharska : „ZIEMNIAK. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.

 

 

******

_______________________________________
cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.
Zdrowe słodycze (nie tylko) na Wielkanoc  – 06.04.2019 (sobota)
godz. 10:00 (grupa I)
godz. 15:00 (grupa II)
*****

 Zapraszamy na WARSZTATY KULINARNE z Iną Rybarczyk, twórczynią roślinnego bloga kulinarnego True Taste Hunters oraz autorką książki „Łowcy smaków”.

Ina pokaże Wam, że roślinne, bez dodatku rafinowanego cukru wypieki dla osób unikających glutenu są w zasięgu w Waszych możliwości kulinarnych.

Co więcej, że takie słodkości są nie tylko zdrowe, ale i pyszne!

Warsztaty dla każdego, kto chce polepszyć jakość życia poprzez jedzenie i podarować swojej rodzinie zdrowie na talerzu.

A CO W PLANACH ?

1. Mazurek kokosowo-pomarańczowy z awokado
2. Mazurek malinowo-czekoladowy
3. Jaglany mazurek cytrynowo-orzechowy
4. Czekoladowe ciasto z buraka pod różową chmurką
5. Muffiny marchewkowe z lawendą
6. Zielone ciasteczka kokosowo-bananowe
7. Trufle chałwowe z ciecierzycy
8. Babka mango z polewą orzechową

Wszystkie przepisy nie zawierają nabiału, rafinowanego cukru i przeznaczone są dla osób unikających glutenu.

_______________________________________

cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.

MEDYTACJE PRZY LEPIENIU PIEROGÓW czyli ZAGNIATAM/WAŁKUJĘ/LEPIĘ/GOTUJĘ !

30 marca 2019 (sobota) godz. 15:00

 

******

Na warsztatach będziemy razem:

zagniatać/wałkować/lepić czyli poznawać tajniki pierogowego ciasta

faszerować/nadziewać/smakować czyli odkryjemy się z czego się składa pierogowe serce

będą pierogi pieczone i gotowane z różnymi dodatkami

ulepimy razem:

podlaskie zaguby
tatarski pierekaczewnik
szalone z pasztetówką i borowikami
z wędzoną makrelą i ogórkiem kiszonym w pysznym bulionie
małopolskie z suską, orzechami i miodem
eleganckie z pieczoną dynią, masłem palonym i szałwią

***

Stworzymy różne rodzaje ciast, będziemy smażyć,
piec i gotować

Nie może Cię zabraknąć!

 

******

Wyjątkowe warsztaty poprowadzi Joanna Jakubiuk– Podlasianka, szefowa kuchni, aktywistka kulinarna. Wytropi najlepsze produkty regionalne nawet w najdalszych zakątkach kraju. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie. Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka kilka konkursów kulinarnych w tym najbardziej dla niej ważnych – Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. O sobie mówi niewiele, zdecydowanie woli wspólne gotowanie, jedzenie i kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Zbiera książki kucharskie i …wałki do ciasta. W 2018 roku wydała swoją książkę kucharska : „ZIEMNIAK. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.

******

 

_______________________________________
cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.

Partnerzy

Ulubione (
0
)
Kategorie