Warsztaty
kuchni Agaty

Warsztatowa kuchnia pozwala nauczyć się tak podstaw gotowania, jak i doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Szeroki zakres tematyczny zajęć dostosowujemy na bieżąco do potrzeb uczestników.
Szkolenia w wąskiej grupie pasjonatów kulinarnych pozwalają w oryginalny, i wyjątkowo przy tym przyjemny, sposób spędzić wolny czas. Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy.
Gustownie urządzone wnętrze sprawdza się doskonale jako tło do spotkań tematycznych takich jak wieczory panieńskie, przyjęcia dla dzieci czy baby shower.

Gotowanie na żywo i pokazy kulinarne to niecodzienna okazja uczestniczenia w procesie powstawania dania, od samych jego podstaw. „Podglądanie” kucharza przy pracy, obserwacja wszystkiego co dzieje się na patelni i w rondlach, poznawanie kuchennych sztuczek, to wszystko możliwe jest dzięki organizowanym w Warsztatach Kuchni Agaty pokazach „live cookingu”, zwieńczonych degustacją przygotowanych na Państwa oczach, wyjątkowych potraw.

Private dining jest pomysłem na niezapomniane spotkanie w gronie najbliższych, spędzenie wyjątkowych chwil przy doskonałym posiłku, w niepowtarzalnej oprawie. Wspólnie ustalimy menu, plan spotkania, jego szczegóły. Całą organizację bierzemy na swoje barki. Obsługa kelnerska, oryginalna aranżacja stołów, detale sprawiające, że będzie to niepowtarzalne spotkanie przy wyjątkowym posiłku- oto kwintesencja pomysłu na stworzenie wymarzonej oprawy na Państwa małym przyjęciu.

Spotkania urodzinowe dla dzieci i dorosłych pozwalają na uczczenie tego wyjątkowego dnia w gronie przyjaciół, przy wybranym menu. Dysponujemy osobną salą, przeznaczoną wyłącznie dla dzieci. Każde spotkanie ma ustalony harmonogram, czas na prezenty i odśpiewanie „Sto lat”:)

Spotkania dla pracowników – przestrzeń Warsztatów pozwala w mniej oficjalnej, niż ta biurowa czy restauracyjna, atmosferze zorganizować spotkania w formie warsztatów kulinarnych, służbowych obiadów i kolacji, pokazu kulinarnego lub kameralnej imprezy firmowej.

***

Na warsztaty prosimy wziąć ze sobą tylko dobre chęci. Fartuchy, składniki, ostre noże i inne narzędzia- już na Państwa czekają!

Najbliższe
Warsztaty

31.03.2017, godz. 17:00 – WARZYWNA WEGAŃSKA WIELKANOC
DOMINIKA WÓJCIAK – wyróżniona przez samego Gordona Ramsay’a zwyciężczyni III edycji programu MasterChef.

Miłośniczka warzyw, autorka bestsellerowych książek „WARZYWo” i „ZIARNO”. Właśnie ukazało się nowe „SEZONOWE WARZYWO”, będące kontynuacją popularnej pierwszej części. Uczy kreatywnego podejścia do kuchni roślinnej i kulinarnej odwagi. Udowadnia, że warzywa to świetny materiał na całodzienne menu. Uwielbia wszelkie bulwy i korzenie, kolekcjonuje kulinarne doświadczenia z całego świata oraz gromadzi egzotyczne przyprawy, które z błyskiem w oku wykorzystuje w lokalnej i sezonowej kuchni. W wolnej chwili uzupełnia zapasy kiszonych cytryn, nie wyobraża sobie spiżarni bez kimchi, uwielbia zapach prażonegokuminu.

WARZYWNA WEGAŃSKA WIELKANOC

Podczas warsztatów przygotujemy prawdziwą świąteczną ucztę opartą wyłącznie na produktach roślinnych. Do każdej potrawy dodamy warzywo, i udowodnimy, że Wielkanoc może być smaczna, lekka i pełna warzyw.

Bakłażan potraktujemy jak śledzie, z cieciorki utrzemy pyszną pastę bezjajeczną, a pietruszkę zamienimy w pieczeń. Zrobimy paschę z naturalnie fermentowanego serka z nerkowców i jaglany mazurek idealny nie tylko od święta.

1. Bakłażan marynowany à la śledź:
• w korzennej szwedzkiej marynacie
• w słodkim sosie curry
• w chimichurri
• z selerem w sosie rémoulade
2. Pasztet fasolowy z szarą renetą, pieczonym czosnkiem i suską sechlońską
3. Pasta bez jajeczna idealna z rzeżuchą i curry
4. Pieczeń pietruszkowa z sosem grzybowym
5. Buraki po burgundzku

O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 179 ZŁ

Partnerzy

Ulubione (
1
)