Warsztaty
kuchni Agaty

Warsztatowa kuchnia pozwala nauczyć się tak podstaw gotowania, jak i doskonalić swoje kulinarne umiejętności. Szeroki zakres tematyczny zajęć dostosowujemy na bieżąco do potrzeb uczestników.
Szkolenia w wąskiej grupie pasjonatów kulinarnych pozwalają w oryginalny, i wyjątkowo przy tym przyjemny, sposób spędzić wolny czas. Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy.
Gustownie urządzone wnętrze sprawdza się doskonale jako tło do spotkań tematycznych takich jak wieczory panieńskie, przyjęcia dla dzieci czy baby shower.

Gotowanie na żywo i pokazy kulinarne to niecodzienna okazja uczestniczenia w procesie powstawania dania, od samych jego podstaw. „Podglądanie” kucharza przy pracy, obserwacja wszystkiego co dzieje się na patelni i w rondlach, poznawanie kuchennych sztuczek, to wszystko możliwe jest dzięki organizowanym w Warsztatach Kuchni Agaty pokazach „live cookingu”, zwieńczonych degustacją przygotowanych na Państwa oczach, wyjątkowych potraw.

Private dining jest pomysłem na niezapomniane spotkanie w gronie najbliższych, spędzenie wyjątkowych chwil przy doskonałym posiłku, w niepowtarzalnej oprawie. Wspólnie ustalimy menu, plan spotkania, jego szczegóły. Całą organizację bierzemy na swoje barki. Obsługa kelnerska, oryginalna aranżacja stołów, detale sprawiające, że będzie to niepowtarzalne spotkanie przy wyjątkowym posiłku- oto kwintesencja pomysłu na stworzenie wymarzonej oprawy na Państwa małym przyjęciu.

Spotkania urodzinowe dla dzieci i dorosłych pozwalają na uczczenie tego wyjątkowego dnia w gronie przyjaciół, przy wybranym menu. Dysponujemy osobną salą, przeznaczoną wyłącznie dla dzieci. Każde spotkanie ma ustalony harmonogram, czas na prezenty i odśpiewanie „Sto lat”:)

Spotkania dla pracowników – przestrzeń Warsztatów pozwala w mniej oficjalnej, niż ta biurowa czy restauracyjna, atmosferze zorganizować spotkania w formie warsztatów kulinarnych, służbowych obiadów i kolacji, pokazu kulinarnego lub kameralnej imprezy firmowej.

***

Na warsztaty prosimy wziąć ze sobą tylko dobre chęci. Fartuchy, składniki, ostre noże i inne narzędzia- już na Państwa czekają!

Najbliższe
Warsztaty

 

Słodkie Makaroniki– 23.11.2018 (piątek, godz. 17:00)

——————————

Zajęcia z przygotowania klasycznych, francuskich mini-deserów „makaroników” poprowadzi Agata Komorowska, która poniżej w kilku słowach o ty, co na warsztatach z nią dziać się będzie:

 

„Opowiem trochę o historii, rożnych technikach, akcesoriach i możliwościach jakie dają te małe słodkości. Trochę o sobie.

Urodziłam się w Chełmnie, a od kilku lat mieszkam w Bydgoszczy.

Moja „Macaron Love” rozpoczęła się podczas wakacyjnego wyjazdu do Francji. Lazurowe morze, ciepło, słońce i kolorowe macarons’y… Nie można tego zapomnieć!

Po powrocie do domu postanowiłam upiec własne „Macarons Bydgoszcz”.

Prawie trzy lata…

Dziesiątki prób, sukcesów i porażek…

W końcu udało się! Oczekiwana perfekcja smaku, koloru i delikatności!

Teraz spróbuję podzielić się z Wami moim doświadczeniem.

 To chyba Macarons właśnie zainicjowały moją pasję do cukiernictwa. Uwielbiam uszczęśliwiać innych swoimi słodkościami, realizować nowe pomysły na smaki i ich kombinacje.

Staram się być na bieżąco z najnowszymi trendami, technikami i wydarzeniami w branży cukierniczej.

 

Zapraszamy- dwie Agaty ;)

 

Na warsztatach przygotujemy makaroniki:

-karmelowe

-cytrynowe

-czekoladowe

-biała czekolada z maliną

 

——————————————————
czas trwania zajęć: ok. 4  godziny
cena: 199 zł/ os.
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl, tel. 508 256 507
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.
Artystyczne zdobienie pierniczków – 16.11.2018 (piątek, godz. 17:00)
 
Warsztaty zdobienia pierników „lukrem królewskim” poprowadzi Jowita Woszczyńska, złota medalistka Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów, medalistka Mistrzostw Świata w Dekorowaniu Tortów w Mediolanie, współtwórczyni zapierającego dech w piersiach weselnego tortu Agnieszki Radwańskiej!
 
Na zajęciach przygotujemy zestaw, zdobionych lukrem i malowanych  pierniczków z ozdobami w zimowym klimacie
 
Jowita pokaże:
 
jak przygotować domowy lukier do zdobienia
jak pracować z lukrem
jakich narzędzi używać do pracy z lukrem
jak koloryzować lukier
metody zdobienia
 
… i odpowie na każde pytanie o dekorację słodkości!
 
Na warsztatach zapewniamy materiały i niezbędne do ozdabiania wypieków narzędzia.
 
——————————————————
czas trwania zajęć: ok. 4  godziny
cena: 199 zł/ os.
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl, tel. 508 256 507
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.
Zdrowe słodycze- sobota 17.11 br godz. 11:00
*****
Zdrowe słodycze istnieją i można bardzo łatwo wykonać je w domu!
Zapraszam na WARSZTATY KULINARNE z Iną Rybarczyk, twórczynią roślinnego bloga kulinarnego True Taste Hunters oraz autorką książki „Łowcy smaków”
Ina pokaże Wam, że roślinne, bezglutenowe i bez dodatku rafinowanego cukru wypieki są w zasięgu w Waszych możliwości kulinarnych.
Co więcej, że takie słodkości są nie tylko zdrowe, ale i pyszne!
Warsztaty dla każdego, kto chce polepszyć jakość życia poprzez jedzenie i podarować swojej rodzinie zdrowie na talerzu.
A CO W PLANACH ?
1. Jaglana tarta kawowa
2. Ciasto marchewkowe z orzechowo-pomarańczowym musem z ciecierzycy
3. Tarta pomarańczowo-kokosowa z awokado
4. Czekoladowo-chałwowa tarta z ciecierzycy
5. Ciasteczka brownie z komosy ryżowej
6. Batoniki musli z kaszą jaglaną, bananem i masłem orzechowym
7. Jaglane rafaello
8. Kawowo-orzechowy pudding chia
Wszystkie przepisy nie zawierają glutenu, nabiału i rafinowanego cukru.
_______________________________________
cena: 189 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ:
Artystyczne zdobienie pierniczków – 05.11.2018 (poniedziałek, godz. 17:00)
 
Warsztaty zdobienia pierników „lukrem królewskim” poprowadzi Jowita Woszczyńska, złota medalistka Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów, medalistka Mistrzostw Świata w Dekorowaniu Tortów w Mediolanie, twórczyni zapierającego dech w piersiach weselnego tortu Agnieszki Radwańskiej!
 
Na zajęciach przygotujemy zestaw monochromatycznych, zdobionych białym lukrem, pierniczków „koronkowych” , „haftowanych” oraz zdobionych zimowymi krajobrazami.
 
Jowita pokaże:
 
jak przygotować domowy lukier do zdobienia
jak pracować z lukrem
jakich narzędzi używać do pracy z lukrem
jak koloryzować lukier
metody zdobienia
 
… i odpowie na każde pytanie o dekorację słodkości!
 
Na warsztatach zapewniamy materiały i niezbędne do ozdabiania wypieków narzędzia.
 
…..
czas trwania zajęć: ok. 4 godziny
cena: 199 zł
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl, tel. 508 256 507
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.

Pachnące egotycznymi przyprawami warsztaty kuchni arabskiej ponownie zawitają do Bydgoszczy!

24 (sobota) oraz 25 (niedziela) .11. 2018

******

Tym razem Samar Khanafer, w połowie Polka, w połowie Libanka, blogerka (blogsamar.com), uczestniczka programu MasterChef, której umiejętności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. zaproponuje nam aż 3 menu:

grupa I
sobota 24.11 godz. 10:00 – Klasyki Bliskiego Wschodu 
hummus – pasta z ciecierzycy,
muahmmara – pasta z pieczonej papryki,
baba ghanoush/ mutabbal – pasta z bakłażanów,
tabbouleh – sałatka z natki pietruszki,
kibbeh nayeh – tatar po libańsku,
kibbeh – smażone przystawka z mięsa,
bamieh – zupa z okry,
zapiekana kafta – zapiekanka z wołowiny i natki pietruszki,
cygarteki z ciasta filo z ashtą i syropem z wody z kwiatów pomarańczy i wody różanej
___
grupa II
sobota 24.11, godz. 16:00- Współczesna Kuchnia Bliskowschodnia
(zapowiedź premiery nowej książki „Szafran, mięta i kardamon”)
harissa – ostra pasta z papryki,
dukkah – mieszanka przypraw,
zupa krem z marchwi, z harissą i pieczoną ciecierzycą,
pasta z pieczarek,
hummus,
pasta z pieczonego bakłażana i papryki,
gratin ze słodkich ziemniaków z pistacjowym dukkah,
sałatka z buraka, ciecierzycy i soczewicy,
kafta rybna,
kafta z kurczaka,
deser: placuszki z wodą z kwiatów pomarańczy i kardamonem
___
grupa III
niedziela 25.11 godz. 10:00- Wege Bliski Wschód
hummus – pasta z ciecierzycy,
muahmmara – pasta z pieczonej papryki,
baba ghanoush/ mutabbal – pasta z bakłażanów,
tabbouleh – sałatka z natki pietruszki,
falafel z sosem tahini – kulki z ciecierzycy z sosem sezamowym
szybki krem z czerwonej soczewicy z harissą,
gulasz z zielonej fasolki z ryżem po arabsku,
ciasteczka ma’amoul z daktylami.
_______________________________________
cena: 199 zł/os
zapisy: warsztaty@kuchniaagaty.pl (proszę o podanie w mailu grupy, na jaką chcecie się Państwo zapisać)
tel. 508 256 507
czas trwania spotkania : ok. 4 godziny
O udziale decyduje kolejność zapisów i wpłat.
CENA ZAJĘĆ: 199 zł/ os.

Partnerzy

Ulubione (
0
)
Kategorie