Przepisy
Agaty

Wyniki konkursu

Konkursy i Testy

Szalenie lubię organizować na blogu konkursy, bo to dla mnie okazja, żeby poczytać trochę Waszych przepisów, kuchennych historyjek i wspomnień z gastronomiąw tle. W ostatnim konkursie ( związanym z nowym piekarnikiem SousVide Electrolux i rewelacyjnym;) filmemprzewinęły się letnie jagodzianki, pożywne kanapki z rostbefem, lekkie sałatki i zaskakujące połączeniami wytrawne wypieki.

Wybór tych najciekawszych (jak zwykle!) nie był łatwy, ba! było to zadanie niebywale trudne- wszystkie zgłoszenia przyprawiały mnie wszak o ślinotok i marzenia o ciepłym wieczorze spędzonym na piknikowym kocu.

Electrolux CombiSteam sousvide (4)

Aby jednak nie przedłużać, wszem i wobec przedstawiam zwycięzców konkursu:

Nieziemski toster, co to zarumieni każdą bułeczkę trafia do Anny Marii, której propozycje na focaccie (z czerwonymi winogronami oraz oliwkami i cebulą, mmmm…), ukradły moje serce. To świetny pomysł na przekąskę pyszną tak na ciepło, jak i na zimno!

Super blender powędruje zaś do Natalii, która urzekła mnie swoim opisem pikniku idealnego, w tym metodą na ekspresowe fondue- pojemniczek z czekoladą zostawiasz na słońcu (zamknięty- w obawie przed mrówkami!), a w czasie, gdy czekolada się topi organizujesz w pobliskim sadzie owoce na deser. To się nazywa kuchnia plenerowa!

Dziewczyny proszę o maila, w którym zawarte będą dane do wysyłki nagród, a wszystkim którzy wzięli udział w konkursie- serdecznie dziękuję za wspólną zabawę!!!