Przepisy
Agaty

Wytrawne gofry – z serem pleśniowym, chorizo i groszkiem

Jajka, Naleśniki & placuszki, Przekąski, Przepisy – blog kulinarny

Jakiś czas temu przedstawiłam Wam na blogu podstawowy przepis na słodkie gofry- naprawdę pyszne i chrupiące, a przygotowane ze składników, jakie na pewno macie w kuchennej szafce- mąką, jajka, mleko… Teraz przyszedł czas na wariację na temat- wytrawne gofry- wspaniały pomysł na niedzielne śniadanie albo lunch zabrany do pracy.

Moje wytrawne gofry przygotowałam z dodatkiem pikantnej hiszpańskiej kiełbasy chorizo, zielonego groszku (takiego z puszki) i sera pleśniowego. Całość tworzy naprawdę fajną całość, zdecydowanie lepszą alternatywę dla klasycznej kanapki, to pewne!

Jako dodatek do dania podałam sadzone jajka (koniecznie z płynnym żółtkiem!), trochę zielenin (w mnie listki młodego szpinaku), kilka pomidorków koktajlowych i posiłek gotowy!

Z podanych proporcji usmażycie ok. 12 gofrów.