Rukola, pomidory, bryndza- prosta letnia sałatka
Weekend spędziliśmy na działce. Takie dwa dni na łonie natury naprawdę mogą naładować akumulatory na cały nadchodzący tydzień!
Naturalnie wolałam czytać na leżaku, niż spędzać długie kwadranse w kuchni, podałam więc prostą, a przy tym naprawdę pyszną sałatkę jako dodatek do porcji mięsa.
Takie sałatki lubię najbardziej- orzeźwiające i pełne smaku!
- rukola - 2 garści listków
- pomidory - 3 sztuki
- bryndza - 3 łyżki
- sos vinegrette - 3 łyżki
- bazylia - kilka listków
- oregano - kilka listków
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Rukolę umyj, osusz, rozłóż na talerzu. Na wierzchu ułóż pokrojone w ósemki pomidory (możesz je lekko osolić).
Całość posyp rozkruszoną bryndzą, polej sosem, dopraw świeżo mielonym pieprzem i ozdób listkami ziół np. bazylii. Podawaj od razu.
Dodaję do ulubionych. Pochwała prostoty- to lubię :)
siła tkwi w prostocie ! :)
Wygląda mega :) Takie proste a takie efektowne :) mniam!. :)
Nie przepadam za bryndzą, ale sałatka wygląda bardzo przekonująco, więc chyba się skuszę ;-)
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
Taka sałatka wygląda i brzmi pysznie sama w sobie :) Jako niezależne danie… Dziękuję za pomysł na dzisiejszy lunch ;)