Przepisy
Agaty

Zapiekanka warzywno-makaronowa „do pudełka”

Jajka, Makarony, Obiady, Przekąski, Przepisy – blog kulinarny

Chyba nie tylko mnie zdarza się ugotować za dużo makaronu na obiad, prawda? :) Jeśli więc macie nadmiar rurek, kokardek czy spaghetti (czyli w zasadzie kompletnie dowolnego makaronu), macie od razu bazę do przygotowania jajecznej zapiekanki, która super sprawdza się jedzona na ciepło, prosto z piekarnika, jak i w formie „na zimno”, zabrana np. do pudełka na drugie śniadanie.

Do przygotowania tej zapiekanki użyć możecie w zasadzie dowolnych dodatków jakie akurat znajdziecie w lodówce: ser, szynka, papryka, pomidory, brokuł, kalafior, cukinia- to przepis doskonały na zużycie resztek schowanych w zakamarkach chłodziarki.

Moja wersja zapiekanki to papryka, szczypior, przesmażony na chrupko boczek i cheddar. Zachęcam  jednak do eksperymentowania i miksowania ulubionych składników.