Przepisy
Agaty

Bananowe placuszki- najlepsze na śniadanie!

Naleśniki & placuszki, Przepisy, Śniadania
Opis

Chciałam zrobić „coś” na śniadanie. Chwyciłam banana, jajka i … zrobiłam placuszki. To było jakiś miesiąc temu, od tego czasu smażę je co weekend- chyba to już lekkie uzależnienie od tych delikatnych „pankejksów”.

Podaję je z miodem, złotym syropem albo (jak tym razem) z dżemem. Ten z mango jest wprost fenomenalny, a jego kolor od razu poprawia humor!

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon oraz rozgnieciony widelcem banan.

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (gdyby ciasto okazało się zbyt gęste/rzadkie dodaj odrobinę więcej mąki lub mleka).

Na patelni rozgrzej olej, placuszki smaż z obu stron na złoty kolor, podawaj ciepłe.

 

-->