Bułeczki z grzybami i masłem czosnkowym
Po pełen zestaw sprawdzonych przepisów na Święta zapraszam do mojego eBooka „Pyszne Święta„– to 16 słodkich i 16 wytrawnych przepisów (pona 80 stron treści!) na idealne Boże Narodzenie! Książka jest jest w formie pdf, w ciągu sekundy więc znajdzie się na Twoim telefonie czy komputerze! Do kupienia TUTAJ! Smacznej lektury!
***
Co roku staram się upiec na Wigilię jakiś rodzaj bułeczek lub chleba. W tym roku postawiłam na połączenie bułeczek z pasztecikami.
Przygotowałam „zrolowane” bułeczki nadziewane grzybowym farszem na bazie pieczarek i suszonych grzybów leśnych. Ich uzupełnieniem jest czosnkowe masełko, którym posmarowałam świeżo upieczone bułeczki.
Jeśli przygotujecie je wcześniej, pogrzejcie je przed podaniem w piekarniku i dopiero wtedy posmarujcie masełkiem, dzięki temu będą jak „nowe”- wilgotne i sprężyste.
Z podanych proporcji upieczecie ok. 20 roladek.