Grzanki z prawdziwkami i sałatą rzymską na ciepło
Mówią, że tylu grzybów, ile znaleźć można teraz w lasach, nie było od lat! Cudownie! Bo grzyby to właśnie najlepszy, jesienny rarytas. Szczególnie, jeśli dysponujemy porcyjka borowików, wtedy czeka nas prawdziwa uczta!
W tym roku zaliczyliśmy już obowiązkowy makaron z grzybami, grzyby w sosie śmietanowym, tartę z grzybami- czas więc na kilka eksperymentów!
Na pierwszy ogień poszła ciepła przystawka- grzanka, do niej podsmażona sałata rzymska (podawana na ciepło bije na głowę wersję jedzoną na surowo!), do tego trochę pleśniowego sera, sadzone jajko (z obowiązkowo płynnym środkiem!) i smażone na maśle prawdziwki. Czy trzeba kogoś namawiać dłużej nić 5 sekund na taki zestaw?!
Proporcje na 2 porcje.