Przepisy
Agaty

Klasyczny mus czekoladowy

Czekolada, Desery, Święta
Opis

Kiedy myślę o idealnym zwieńczeniu pysznego posiłku, od razu pojawia się w moich marzeniach porcja schłodzonego, niezbyt słodkiego musu czekoladowego.

mus czekoladowy (6)

Delikatna konsystencja, kleks ubitej śmietanki i jestem w kulinarnym niebie!

mus czekoladowy (3)

mus czekoladowy (4)

Mus najlepiej przygotować dzień przed planowanym posiłkiem, musi bowiem się dobrze schłodzić, w ostateczności wystarczą mu jednak dwie godziny w lodówce i już będzie pyszny!

mus czekoladowy (2)

Przepis na 2 porcje.

*****

Inne przepisy  na walentynkowe słodkości zajdziecie pod TYM linkiem :)

Image-1(3)

 

Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.

Białka dodawaj (3) partiami do masy czekoladowej, za każdym razem delikatnie mieszaj łopatką. Mus przełóż do naczynek, wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.

-->