Twarogowe knedle z truskawkami
Tak, wiem, daleko jeszcze do sezonu truskawkowego, ale miałam wielką ochotę na talerz pełen knedli z owocami, a że zbliża się Dzień Kobiet- pozwoliłam sobie na tą małą przyjemność:)
Do nadziewania knedli użyłam mrożonych truskawek (nie rozmrażałam ich przed wkładaniem do knedli. Są niewielkie, szybko ugotują się nawet zamrożone). Świeże truskawki (o dziwo! nawet słodkie i pachnące!) posłużyły mi za kolorowy dodatek.
Ciasto na twarogowe knedle robi się bardzo prosto, a jego smak wprost uwielbiam!
Do zrobienia knedli nie potrzebne jest wałkowanie ciasta. Jest na tyle elastyczne, że z łatwością uformujecie je rękoma.
Z podanych proporcji przygotujecie ok. 15 knedli (ja zwykle podwajam ilość ciasta;)
idealne :) Robię takie latem :)