Makaron z pieczonym kurczakiem i warzywami

To jedno z dań, które robi się samo. Układasz składniki na blaszce, wstawiasz do piekarnika, a w drugim garnku gotujesz makaron. I tyle. Widelec w dłoń i można jeść!

Ale po kolei. Do przygotowania tego obiadowego dania wybrałam mięso z podudzi kurzych, ze skórką. Mogą być też same, małe udka. Ważne, żeby było trochę chrupiącej skórki :)

Do tego warzywa- kolorowa papryka, cebula, pomidory. Pewnie większość składników macie w kuchni na co dzień.


Na koniec wszystko mieszamy, wierzch możesz posypać natką czy posiekaną, świeżą bazylią i voilà, kolorowy, sycący, pyszny obiad na stole! Cała tajemnica to sos, jaki „robi się” na dnie brytfanki- smak warzyw połączony z mięsnymi nutami.





Dzięki za fajny przepis. Przystępuję do działania.