Makaron z pieczonym kurczakiem i warzywami
To jedno z dań, które robi się samo. Układasz składniki na blaszce, wstawiasz do piekarnika, a w drugim garnku gotujesz makaron. I tyle. Widelec w dłoń i można jeść!
Ale po kolei. Do przygotowania tego obiadowego dania wybrałam mięso z podudzi kurzych, ze skórką. Mogą być też same, małe udka. Ważne, żeby było trochę chrupiącej skórki :)
Do tego warzywa- kolorowa papryka, cebula, pomidory. Pewnie większość składników macie w kuchni na co dzień.
Na koniec wszystko mieszamy, wierzch możesz posypać natką czy posiekaną, świeżą bazylią i voilà, kolorowy, sycący, pyszny obiad na stole! Cała tajemnica to sos, jaki „robi się” na dnie brytfanki- smak warzyw połączony z mięsnymi nutami.
Dzięki za fajny przepis. Przystępuję do działania.