Tarta ze szparagami na cieście francuskim
Jak wiosna, to szparagi- takie mam kuchenne motto. Serio, gdy zaczyna się sezon, nie potrafię odpuścić i szparagi trafiają na nasz stół nawet codziennie. Tak krótko można się nimi cieszyć, że nie ma co się martwić- na pewno ni zdążycie się nimi znudzić!

Dziś zielone, moje ulubione w tarcie z dodatkiem szczypioru.

Taka tarta sprawdzi się na przystawkę, mały kawałek podać możecie jako dodatek do zupy, to też świetna kolacja, a następnego dnia- niezawodny element lunchboxa!

Do przygotowania tarty ze szparagami użyłam gotowego ciasta francuskiego, które najpierw podpiekłam przez kwadrans z obciążeniem. Dzięki temu ciasto będzie dobrze upieczone, chrupiące, nie nasiąknie nadzieniem.

Z podanych proporcji przygotujecie tartę dla ok. 3 osób.





Dzięki wielkie za świetny przepis.