Jogurtowe pankejki z borówkami i bananami
Nie będę udawała kulinarnej świętej i zarzekała się, że w swojej kuchni nigdy nie używam białego cukru. Jeśli jednak mam okazję, chętnie zastępuję go innymi składnikami. W roli naturalnego „słodzika” świetnie sprawdzają się na przykład dojrzałe banany. Dziś to właśnie one osłodziły jogurtowe placuszki z borówkami.
Przed Wami więc odsłona pankejków numer 1500, jogurtowe placuszki z bananami i jagodami/borówkami (możecie użyć świeżych lub mrożonych owoców). Bardzo delikatne i puszyste, w sam raz na wyjątkowe śniadanie!
Moje placki najbardziej podawać lubię z jogurtem greckim i syropem daktylowym lub kokosowym.
Z podanych proporcji przygotujecie ok. 18 placuszków.
Piękne i smaczne, zapraszamy do nas po moc przepisów i pomysłów <3 http://www.erbe.waw.pl <3