Przepisy
Agaty

Przekąski na imprezę – wytrawne roladki ze szpinakiem

Przekąski, Przepisy
Opis

Święta minęły, nie zostaje nam więc nic innego niż zacząć myśleć o sylwestrowej zabawie i o tym, co podamy na przyjęciu.

Najlepiej moim zdaniem sprawdzają się małe przekąski, rzeczy które można jeść bez użycia noża i widelca, choć naturalnie i ciepłe dania są na udanym przyjęciu niezastąpione.

Tegoroczne kulinarne inspiracje na Sylwestra zaczynam od przepisu na małe, wytrawne „ciastka” nadziewane szpinakiem, serem feta i pomidorowym pesto. To połączenie śródziemnomorskich smaków, które zawsze świetnie się sprawdza!

Follow my blog with Bloglovin

Na cieście francuskim rozsmaruj pesto, na nim warstwę szpinaku. Na wierzchu ułóż kawałki sera feta. Zwiń wzdłuż jak roladę. Pokrój w poprzek na paski o szerokości ok.1,5 cm.

Gotowe roladki układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (poziomo, farszem do góry), wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 oC, piecz do zarumieniania, ok. 15 minut.

-->