Przepisy
Agaty

Babeczki z czereśniami

Muffiny & babeczki, Przepisy
Opis

DSC_0803 (6)

Skoro już kupiłam uroczą foremkę na mini- babeczki, a za oknami szaleje sezon na czereśnie… nie mogłam się oprzeć i upiekłam muffinki w wersji „xs”. Miękkie i wilgotne, pachnące wanilią.

DSC_0799 (7)

Możecie użyć oczywiście także większych, klasycznych foremek, a do środka babeczek włożyć inne owoce (truskawki, jagody czy wiśnie).

DSC_0809 (6)

Na koniec wlej olej, połącz wszystkie składniki.

Ciasto wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Wysmarowane tłuszczem i obsypane odrobiną mąki foremki napełniaj ciastem do 2/3 wysokości, na środku każdej ułóż czereśnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC, piecz ok. 15 minut, aż babeczki lekko się zarumienią (jeśli używasz większych foremek, piecz odpowiednio dłużej).

-->