Bananowe racuszki (bez cukru)
Ten deser uratuje Was, gdy nagle najdzie ochota na „coś słodkiego”, a w szafce ze słodyczami (nie oszukujmy, każdy ma „szafkę na czarną godzinę!)… pusto!

To dosłownie kilka składników wymieszanych trzepaczką, a efekt wprost wspaniały!

Lekkie, puszyste racuszki całą swoją słodycz zawdzięczają słodkim bananom (to ważne, by użyć tych mocno dojrzałych, z brązową skórką). Nie dodajemy do nich cukru, jedynie opcjonalnie, przed podaniem oprószcie je cukrem pudrem lub podajcie z porcją roztopionej czekolady, albo sosem karmelowym…

Racuszki najlepsze są od razu po usmażeniu! Nie zwlekajcie więc z ich zjedzeniem, tylko delektujcie się lekko jeszcze ciepłymi porcjami tego wspaniałego deseru!

Z proporcji uzyskacie ok. 12 racuszków.




Agatko Droga… a czy na oleju kokosowym można je usmażyć? :-)