Wytrawne placuszki z sadzonym jajkiem, cheddarem i chorizo
Już nie raz Wam mówiłam, że weekendowe śniadania to w naszym domu czas placków wszelakich. Nie ukrywam, zwykle na słodko. Czasami jednak mam ochotę na „konkrety”, wtedy wygrywa opcja wytrawna!
Do przygotowania tych pankejków użyć możecie w zasadzie dowolnych dodatków. Ja użyłam cheddara (każdy ser o zdecydowanym smaku się nada), do tego chorizo (tu znowu uwaga- możecie użyć każdej innej kiełbasy/salami/szynki itp), na koniec zaś coś zielonego- gruby szczypior.
Nie ma żadnych przeszkód by uzupełnić przepis bazowy ulubionymi składnikami, ogranicza nas tylko wyobraźnia (i zawartość lodówki;)
Z podanych proporcji usmażycie ok. 8 placków. Każdy podałam dodatkowo z sadzonym jajkiem. Płynne żółtko, obowiązkowo! :)
Pyszne :) na wierzch jajko posypałam serem – fajnie się rozpuścił.
Dodałam sałate pokropioną balsamico i oliwą. Przepis trafia do mojego przepiśnika :)