Przepisy
Agaty

Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem

Dodatki, Owoce, Przepisy – blog kulinarny
Opis

To pomysł na owocowy dodatek z wytrawną nutą. Tak przygotowane brzoskwinie nie dość, że naprawę ślicznie wyglądają, zyskują głębię smaku dzięki dodatkowi aromatycznego octu balsamicznego i rozmarynu. Świetnie sprawdzają się jako ciepły dodatek do grillowanej porcji mięsa albo w sałatce (polecam zestawić je z lekko pikantną rukolą).

 

W miseczce wymieszaj oliwę, ocet, sól, pieprz i pokrojone listki rozmarynu.

Owoce włóż do zalewy na minimum 5 minut z każdej strony.

Układaj na rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej) wewnętrzną stroną owocu do dołu.

Grilluj około 3 minut z każdej strony.

Owoce podawaj ciepłe, polane odrobiną marynaty.

-->