Przepisy
Agaty

Pasta z soczewicy
Dodatki, Przekąski, Przepisy, Vege, Warzywa
Opis

Ostatnio nasze weekendy, a przynajmniej weekendowe poranki, wyglądają bardzo podobnie. Po prostu w zasadzie co tydzień przygotowujemy sobie na śniadanie porcję TEJ pasty z soczewicy. Jemy ją na ciepło, prosto z patelni, na grzankach, czasem z dodatkiem jajek- gotowanych na twardo lub sadzonych.

Idę trochę na łatwiznę i przygotowuję ją z soczewicy z puszki (używam zielonej soczewicy konserwowej), całe gotowanie zajmuje mi więc tylko kilka minut i od razu można jeść!

Inspirację na tę pastę znalazłam w książce “Cała Obfitość” i zgodnie z sugestią autora, wierzch kanapek z pastą ozdabiam dużą ilością siekanej natki pietruszki i cienkimi piórkami surowej cebuli.