Przepisy
Agaty

Chiński makaron z warzywami i kurczakiem

Kuchnie świata, Makarony, Mięso, Przepisy
Opis

Użycie do przygotowania obiadu mrożonych warzyw to świetny sposób na błyskawiczne przygotowanie posiłku. Nie mówię tu  jedynie o poczciwej marchewce z groszkiem, ale czymś znacznie ciekawszym w smaku.

Proponuję chiński makaron podany z warzywami i marynowanym w sosie sojowym i przyprawie „5 smaków” kurczakiem.

Do jego przygotowania użyłam mieszanki China marki d’aucy z fasolką szparagową, kiełkami fasoli mung, grzybkami mun i bambusem. Istna Azja na talerzu!

Na ciepłą patelnię wlej oliwę, dodaj zamrożone warzywa, przypraw i smaż 3 minuty, niech pozostaną lekko chrupiące. Dodaj wcześniej usmażone mięso, wymieszaj.

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj warzywa z makaronem wymieszane, lub ułożone obok na talerzu.

-->