Ciasto drożdżowe z wiśniami
Niewiele połączeń lubię tak bardzo, jak ciasto z wiśniami. Deser złamany lekko kwaskowaty posmakiem tych owoców nie może być zły!
To ciasto drożdżowe jest niezwykle proste do przygotowania, jeśli nie macie pod ręką wiśni (choć polecam się w nie zaopatrzyć ;), użyjcie innych sezonowych owoców jak porzeczki czy maliny.
Ciasto przygotowałam w foremce ok. 20 x 30 cm.
Agatko, to ciacho wygląda smakowicie! Jednak mam pewne obawy, czy mi wyjdzie, gdyż nie mam miksera z hakiem. Haka samego też nie mam. Mam za to sam mikser z końcówkami do miksowania np. białek. Mam też blender ręczny. Wiem, nasze babcie musiały jakoś sobie radzić (jakie one są wspaniałe! robiły wszelkie pyszności bez blogów i jutubów!). Rozumiem, że w takim przypadku najlepiej wyrobić ciasto ręcznie, niż posługiwać się powyższymi narzędziami? Pozdrawiam serdecznie z Krakowa! :) Ola