Przepisy
Agaty

Ciecierzyca „po bretońsku”

Mięso, Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Warzywa

To danie mogłaby nazwać zupełnie inaczej, bo fasolka po bretońsku to dla niego punkt wyjścia, ale przez obecność jajka skręca nawet trochę w kierunku szakszuki. Taka wariacja na temat.

Mamy tu więc strączki, w zasadzie dowolne- u mnie padło na ciecierzycę- gotową, z puszki, w zalewie. Oczywiście możecie ugotować też Waszą ulubioną fasolę czy nawet soczewicę (byle nie czerwoną, bo ta za bardzo się rozpada).

Danie możecie przygotować w wersji wege, lub tak jak ja pokusić się o dodanie dobrej kiełbasy do środka.

Do tego sos pomidorowy, trochę przypraw i obiad gotowy. Choć taka ciecierzyca to i na śniadanie (zwłaszcza takie po ciężkiej nocy;), i na kolację wspaniale się nadaje!