Domowy marcepan w 2 minuty :)
Po pełen zestaw sprawdzonych przepisów na Święta zapraszam do mojego eBooka „Pyszne Święta„– to 16 słodkich i 16 wytrawnych przepisów (pona 80 stron treści!) na idealne Boże Narodzenie! Książka jest jest w formie pdf, w ciągu sekundy więc znajdzie się na Twoim telefonie czy komputerze! Do kupienia TUTAJ! Smacznej lektury!
***
Marcepan nieodmiennie kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Pachnący migdałami, miękki słodki. Zrobienie marcepanu w domu to kwestia dosłownie kilku minut i … kilku składników.
Zwróćcie uwagę, jakich migdałów używacie do jego przygotowania. Powinny być mielone jak najdrobniej, do tego bez skórek. Dzięki temu otrzymamy idealnie jasny marcepan.
Druga kwestia- dodatki. Użyłam do marcepanu masła, jeśli jednak zastąpicie go olejem kokosowym, otrzymacie wegańską wersję domowego marcepanu.
Gotowy marcepan oblejcie warstwą roztopionej czekolady: białej lub gorzkiej, do wyboru.
Super ;) Uwielbiam marcepan :)