Drożdżówki z owocami i konkurs (taki, że hej!)
To jeden z fajniejszych pomysłów, z jakimi miałam okazję spotkać się w mojej blogowej działalności! #bakeforsomeone – proste hasło, które niesie w sobie dbałość o innych, chęć obdarowania bliskich czymś pysznym, inspirację do wspólnego spędzania czasu. Samo dobro!
Tak cudowanie złożyło się, że akcja wspólnie z marką Electrolux trafiła w końcowe dni maja. A koniec maja to przecież Dzień Mamy. Aż chce się piec!
Na spotkanie z Mamą skusiłam się na przygotowanie klasyki klasyk- drożdżówek z truskawkami i rabarbarem. Proste, smaczne, bezpretensjonalne, a upieczone idealnie dzięki użyciu funkcji pary, w którą wyposażony jest mój piekarnik. Dzięki niej (parze) ciasto drożdżowe wyrasta wprost bezbłędnie, ciasta są idalnie rumiane, o wzorowej konsystencji. Od dziś chrupiąca skórka na mlecznych bułeczkach to norma!
Wyrabianie ciasta drożdżowego też miałam ułatwione, odkąd na kuchennym blacie dumnie pręży się mój czerwony pomocnik- Kitchen Assistent. Jego hak wyrabia ciasto jak najlepszy profesjonalista! A z ubiciem piany na bezy rozprawia się w kilka minut- sprawdziłam to już kilkukrotnie :)
Teraz czas na najlepsze! I piekarnik parowy Electrolux PlusStream, i robot kuchenny Electrolux Kitchen Assistent MAM też DLA WAS!!! Zadanie konkursowe polegać będzie na opublikowani na swoim profilu na Facebooku lub Instagramie zdjęcia wypieku, wraz z informacją, że przygotowany został dla mamy oraz wyjaśnieniu w kilku słowach, dlaczego przygotowało się właśnie takie łakocie. Taki wpis oznaczony musi być hashtagami: #wparzezesmakiem, #electrolux, #bakeforsomeone oraz #kuchniaagaty. Na publikacje czekam do dnia 13.06 br (czyli przez dwa tygodnie). Regulamin konkursu znajdziecie u dołu tego wpisu.
Nagrodą za pierwsze miejsce jest piekarnik parowy, za drugie- robot kuchenny Kitchen Assistent, za miejsce trzecie zaś- dwa fartuszki od firmy Electrolux. Powodzenia i do dzieła! :)
Regulamin konkursu:
Dzień dobry! Mam prośbę: od ponad roku mam taki wspaniały piekarnik parowy, ale niestety brakuje mi przepisów… Czy moglby się częściej takowe pojawiać?
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam