Przepisy
Agaty

Gulasz wołowy

Mięso, Obiady, Przepisy
Opis

 

 

Tak jak przy wypiekach kurczowe trzymanie się przepisu jest rzeczą niezbędną, tak w daniach (że tak to nazwę) wytrawnych, własna inwencja jest niezwykle mile widziana. Dzisiejszy przepis na wołowinę może być modyfikowany w zależności od tego, co akurat mamy w kuchni i stać się bitkami wołowymi, a nawet zupą gulaszową. Wybaczcie więc brak dokładnie odliczonych miar produktów. Tu liczy się smak i zaopatrzenie spiżarni :)

 

 

 

.

Po tym czasie, gdy mięso jest już idealnie kruche, wyławiam je z sosu, po czym miksuję płyn, aby powstał pięknie brązowy, zawiesisty sos. Teraz wystarczy już tylko przygotować pajdy świeżego chleba, ugotować miskę kaszy lub po prostu ziemniaków i zasiąść do stołu.

Ach, rozmarzyłam się..

-->