Pankejki lekkie jak piórko
Pewnie nie raz już zapewniałam Was o moim uwielbieniu dla wszelkich śniadaniowych placuszków. Na blogu znajdziecie (pod TYM linkiem) całkiem pokaźny zbiór przepisów na pankejki właśnie. Dzisiejsze są absolutnie pyszne i naprawdę lekkie jak piórko, a wszystko to za sprawą dodatkowego składnika- mielonego twarogu (takiego jak do sernika). Twarożek sprawia, że placuszki są perfekcyjnie delikatne, wprost rozpływają się w ustach.
Użyjcie proszę do przygotowania przepisu twarogu neutralnego w smaku, bez dodatków. Wystarczy, że będzie miałki (3-krotnie mielony), a placuszki wyjdą po prostu boskie!
Z podanych proporcji otrzymacie ok. 15-20 pankejków, w zależności do tego, jak duże placki będziecie smażyć.
Pankejki proponuję podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym i jogurtem naturalny- to mój ulubiony poranny zestaw!