Przepisy
Agaty

Pizza (ostatnio moja ulubiona)

Pizza, Przepisy – blog kulinarny
Opis

Nie samymi mazurkami człowiek żyje, a i w podniosłej atmosferze miejsce na domowy fast food się znajdzie. Tę pizzę upiekłam w czasie weekendowych porządków. Mikser zagniótł ciasto, samo wyrosło, a ja tylko ułożyłam na wierzchu to, co akurat było w lodówce: pepperoni, oliwki, suszone pomidory, szynkę schwarzwaldzką, ser…

Ciasto z tego przepisu robiłam już dwa razy i jest zdecydowanie moim ulubionym!

 

Piekarnik z blachą w środku rozgrzej do 250 oC.

Z ciasta uformuj okręgi z wyższym brzegiem, na wierzchu ułóż dodatki zaczynając od sosu pomidorowego. Brzegi posmaruj oliwą, aby się ładnie przypiekły.

Gotowe pizze pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu.

Piecz wkładając na gorąca blachę, do momentu zarumienienia ciasta, ok. 10-15 minut w zależności od wielkości pizzy.

-->