Przepisy
Agaty

Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej

Obiady, Przepisy, Ryby & owoce morza
Opis

pstrąg w glazurze midowo- musztardowej (4)

Przygotowanie pieczonej ryby to chyba najszybszy i najmniej pracochłonny pomysł na szybki obiad.

pstrąg w glazurze midowo- musztardowej (1)

Kiedy zależy mi, żeby posiłek szybko wylądował na stole, stawiam na filet ryby, np. pstrąga łososiowego. Do tego błyskawiczna marynata. Wstawiam do pieca, w między czasie gotuję ziemniaki czy ryż i cały obiad gotowy w mgnieniu oka!

pstrąg w glazurze midowo- musztardowej (3)

Miód połącz z musztardą, olejem i koperkiem. Tak przygotowaną glazurą posmaruj wierzch ryb.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 10-13 minut. Podawaj od razu, na ciepło.

-->