Przepisy
Agaty

Pstrąg z ziołową kruszonką

Obiady, Przepisy, Ryby & owoce morza
Opis

Podobno nasz mózg lubi, jak coś chrupie. Stąd nasze umiłowanie do chipsów i solonych orzeszków, którym nie można się oprzeć, nawet po zjedzeniu miski wielkości wanienki małego dziecka.

DSC_0992 (2)

W przypadku ryb sprawdza się ten sam schemat- nie ma to jak panierka! Tym razem zamieniłam ją jednak na pełną smaku i ziołowych aromatów wytrawną kruszonką.

DSC_0991 (2)

Robię ją z czerstwego już chleba, najlepiej pełnoziarnistego.

DSC_0997

Proporcje na 2 porcje.

Do dzbanka blendera włóż kawałki chleba, wlej oliwę (polecam czosnkową), dodaj pietruszkę i zmiksuj pulsacyjnie, aż powstaną grudki przypominające mokry piasek. Dopraw solą i pieprzem, przełóż na patelnię, usmaż na chrupko. Kruszonką posyp usmażoną rybę, możesz dodatkowo posypać porcję świeżą natką i skropić sokiem z cytryny,

-->