Przepisy
Agaty

Roladki ze schabu z pesto i bazylią

Mięso, Obiady, Przepisy
Opis

Nie da się ukryć, że mam ciągoty do kuchni włoskiej. Kiedy więc Makro poprosiło, żebym w tym miesiącu przygotowała „coś” z wykorzystaniem ich produktów długo się nie zastanawiałam.

DSC_0815 (4)

Sięgnęłam po pomidorowe pesto  (moje ulubione!), oliwę, mozzarellę oraz pachnące latem, świeże listki bazylii. Wszystkie składniki stały się nadzieniem do rozbitych kawałków schabu, zwiniętych niczym roladki.

DSC_0799 (4)

 

DSC_0800

 

DSC_0801 (4)

 

DSC_0802 (2)

 Mięsa przed smażeniem nie związywałam, przez co lekko się „otworzyło”, ale moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza, bo tym sposobem porcje ukazały swoje przepyszne, śródziemnomorskie nadzienie.

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż mięso aż lekko się zarumieni. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC na ok. 15 minut, żeby mięso się przepiekło. Podawaj posypane świeżymi ziołami, np, oregano lub bazylią.

-->