Przepisy
Agaty

Roladki ze schabu z pesto i bazylią

Mięso, Obiady, Przepisy – blog kulinarny

Nie da się ukryć, że mam ciągoty do kuchni włoskiej. Kiedy więc Makro poprosiło, żebym w tym miesiącu przygotowała „coś” z wykorzystaniem ich produktów długo się nie zastanawiałam.

DSC_0815 (4)

Sięgnęłam po pomidorowe pesto  (moje ulubione!), oliwę, mozzarellę oraz pachnące latem, świeże listki bazylii. Wszystkie składniki stały się nadzieniem do rozbitych kawałków schabu, zwiniętych niczym roladki.

DSC_0799 (4)

 

DSC_0800

 

DSC_0801 (4)

 

DSC_0802 (2)

 Mięsa przed smażeniem nie związywałam, przez co lekko się „otworzyło”, ale moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza, bo tym sposobem porcje ukazały swoje przepyszne, śródziemnomorskie nadzienie.