Przepisy
Agaty

Rustykalne grzanki z serem i kurkami

Przekąski, Przepisy, Vege
Opis

DSC_0303

Czasem (a może nawet zwykle?) najprościej znaczy najlepiej. Dobry chleb, kurki prosto z lasu, trochę wyrazistego w smaku sera i przekąska idealna gotowa.

DSC_0306

Połączone w kanapce (choć to słowo chyba trochę jej ubliża…) smaki świetnie komponują się z dobrą oliwą, więc nie żałujcie jej na swojej grzance. Do tego kieliszek białego wina, co Wy na to?

DSC_0297

Kromki chleba skrop oliwą, przygotuj grzanki (np. na patelni grillowej).

Na jeszcze ciepły chleb połóż ser, na nim grzyby. Całość skrop oliwą, na wierzchu ułóż wiórki parmezanu. Możesz posypać też świeżymi listkami tymianku. Podawaj od razu, na ciepło.

-->